Hoe Voeg Ik Afbeeldingen en Bestanden Toe aan Mijn Notities in Evernote?

Evernote is niet alleen een krachtige tekstgebaseerde notitie-app, maar het biedt ook uitgebreide mogelijkheden om afbeeldingen en bestanden aan je notities toe te voegen. Of je nu een foto wilt koppelen aan je projectnotitie of een belangrijk PDF-document wilt bewaren bij je onderzoek, Evernote heeft je gedekt. In dit artikel laten we je zien hoe je eenvoudig afbeeldingen en bestanden kunt toevoegen aan je Evernote-notities.

Stap 1: Open je Evernote-notitie

Om een afbeelding of bestand toe te voegen aan een notitie in Evernote, moet je eerst de betreffende notitie openen. Als je nog geen notitie hebt gemaakt, maak er dan een aan door op “Nieuwe notitie” te klikken in de notitiebalk.

Stap 2: Klik op “Bijlage toevoegen”

Boven het notitievenster zie je een pictogram van een paperclip of een bijlagepictogram (afhankelijk van de versie van Evernote die je gebruikt). Klik op dit pictogram om een bestand of afbeelding toe te voegen aan je notitie.

Stap 3: Selecteer het Bestand of de Afbeelding

Een nieuw venster wordt geopend waarmee je bestanden op je computer kunt doorzoeken. Blader door je bestanden en selecteer de afbeelding of het bestand dat je aan je notitie wilt toevoegen. Klik vervolgens op “Openen” om het bestand te selecteren.

Stap 4: Plaats de Afbeelding of het Bestand in je Notitie

Zodra je het bestand hebt geselecteerd, wordt het automatisch in je notitie ingevoegd. Je kunt de afbeelding of het bestand naar de gewenste positie in je notitie slepen en neerzetten. Evernote biedt ook enkele bewerkingsmogelijkheden voor afbeeldingen, zoals bijsnijden en roteren. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding om deze bewerkingsopties te vinden.

Stap 5: Sla je Notitie op

Nadat je de afbeelding of het bestand aan je notitie hebt toegevoegd en eventuele bewerkingen hebt uitgevoerd, vergeet dan niet om je notitie op te slaan. Klik eenvoudigweg op de knop “Opslaan” of gebruik de sneltoetscombinatie die bij je besturingssysteem hoort (bijvoorbeeld Ctrl+S voor Windows of Command+S voor Mac).

Optionele Stappen:

  • Notitieboeken en Labels: Om je notities nog beter te organiseren, kun je ze toewijzen aan specifieke notitieboeken en labels. Hiermee kun je snel de notities vinden die je zoekt, vooral als je veel notities hebt.
  • Delen: Als je de notitie met anderen wilt delen, kun je dit doen door op de knop “Delen” te klikken en de juiste instellingen te selecteren. Hiermee kunnen anderen de notitie en de bijgevoegde bestanden bekijken of bewerken, afhankelijk van de rechten die je toekent.
  • Zoeken: Dankzij de krachtige zoekfunctie van Evernote kun je snel notities vinden op basis van de inhoud van de bijgevoegde afbeeldingen of bestanden. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste notitie te vinden, zelfs als je duizenden notities hebt.

Evernote’s mogelijkheid om afbeeldingen en bestanden aan notities toe te voegen, maakt het tot een veelzijdig hulpmiddel voor het organiseren en bewaren van digitale informatie. Of je nu visuele inspiratie wilt vastleggen of belangrijke documenten wilt beheren, Evernote maakt het gemakkelijk om alles op één plek te bewaren. Gebruik deze functie om je notities te verrijken en je werk- of studiewerk efficiënter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *