Hoe Kan Ik Notities Verwijderen of Archiveren in Evernote: Een Uitgebreide Handleiding

Evernote is een krachtige notitie-app die je helpt bij het organiseren en beheren van informatie. Maar soms is het nodig om notities te verwijderen of te archiveren om je notitieboeken netjes en overzichtelijk te houden. In dit uitgebreide artikel leer je hoe je notities in Evernote kunt verwijderen of archiveren, en ontdek je wanneer je de ene optie boven de andere moet kiezen.

Waarom Notities Verwijderen of Archiveren?

Het verwijderen of archiveren van notities heeft verschillende voordelen:

 • Ruimte Vrijmaken: Door oude of onnodige notities te verwijderen, maak je ruimte vrij in je Evernote-account.
 • Overzicht Behouden: Het verwijderen van niet-relevante notities houdt je notitieboeken georganiseerd en overzichtelijk.
 • Privacy en Veiligheid: Als je notities met gevoelige informatie hebt, is het verwijderen of archiveren ervan een manier om je privacy en beveiliging te waarborgen.

Hoe Kan Ik Notities Verwijderen?

Volg deze stappen om notities in Evernote te verwijderen:

 1. Open Evernote: Start de Evernote-app op je computer of mobiele apparaat en log in op je account.
 2. Selecteer de Notities: Klik of tik op de notities die je wilt verwijderen om ze te selecteren. Je kunt meerdere notities tegelijk selecteren door de Ctrl-toets (Windows) of Command-toets (Mac) ingedrukt te houden terwijl je klikt.
 3. Verwijder de Notities: Nadat je de notities hebt geselecteerd, klik je met de rechtermuisknop (Windows) of gebruik je de opties voor delen (mobiele app) en kies je “Verwijderen.” Bevestig de verwijdering als daarom wordt gevraagd.
 4. Notities naar Prullenbak: Verwijderde notities worden naar de Prullenbak van Evernote verplaatst. Als je een notitie per ongeluk hebt verwijderd, kun je deze terughalen uit de Prullenbak voordat deze permanent wordt verwijderd.

Hoe Kan Ik Notities Archiveren?

Archiveren is een handige optie als je notities wilt behouden zonder ze in je actieve notitieboeken te houden. Hier is hoe je notities kunt archiveren in Evernote:

 1. Selecteer de Notities: Klik of tik op de notities die je wilt archiveren om ze te selecteren.
 2. Verplaats naar Notitieboek Archief: Klik met de rechtermuisknop (Windows) of gebruik de opties voor delen (mobiele app) en kies “Verplaatsen naar Notitieboek Archief.” Hierdoor worden de geselecteerde notities verplaatst naar het notitieboek “Archief.”
 3. Bekijk het Notitieboek Archief: Je kunt het notitieboek “Archief” openen om de gearchiveerde notities te bekijken. Ze blijven beschikbaar voor toekomstige referentie, maar ze worden uit je actieve notitieboeken verwijderd.

Wanneer Moet Ik Verwijderen of Archiveren Kiezen?

Of je notities moet verwijderen of archiveren, hangt af van je behoeften:

 • Verwijderen: Gebruik verwijderen voor notities die je nooit meer nodig hebt en waarvan je wilt dat ze permanent verdwijnen. Verwijder ook notities met gevoelige informatie om je privacy te beschermen.
 • Archiveren: Kies archiveren als je notities wilt behouden voor referentie of toekomstig gebruik, maar ze uit je actieve notitieboeken wilt halen om je notitieboekoverzicht opgeruimd te houden.

Conclusie

Het verwijderen of archiveren van notities in Evernote is een nuttige manier om je notitieboeken georganiseerd en efficiënt te houden. Het is belangrijk om te bepalen welke notities je wilt behouden en welke je kunt verwijderen, rekening houdend met je behoeften en privacyoverwegingen. Door deze stappen te volgen, kun je Evernote optimaal gebruiken en ervoor zorgen dat je notities altijd georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk zijn. Vergeet niet dat verwijderde notities tijdelijk in de Prullenbak worden bewaard voordat ze permanent worden verwijderd. Gearchiveerde notities blijven beschikbaar in het notitieboek “Archief” voor toekomstig gebruik. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je notities in Evernote op een efficiënte en georganiseerde manier beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *