Wat zijn Notitiesjablonen in Evernote en Hoe Kan Ik Ze Maken en Gebruiken?

Notitiesjablonen zijn krachtige hulpmiddelen in Evernote waarmee je herbruikbare en gestructureerde notities kunt maken voor verschillende doeleinden. Of je nu notities wilt maken voor vergaderingen, takenlijsten, dagboeken of projectplannen, notitiesjablonen kunnen je helpen tijd te besparen en consistentie te behouden in je notities. In dit artikel zullen we verkennen wat notitiesjablonen zijn, hoe je ze kunt maken en gebruiken in Evernote.

Wat Zijn Notitiesjablonen?

Notitiesjablonen zijn vooraf gedefinieerde notitie-indelingen die als basis kunnen dienen voor nieuwe notities. In plaats van elke keer een notitie vanaf nul te maken, kun je een sjabloon gebruiken om een notitie te genereren met al ingevoerde tekst, opmaak en structuur. Dit is vooral handig voor notities die je herhaaldelijk maakt, zoals wekelijkse vergaderingsverslagen, boodschappenlijsten of reisplannen.

Hoe Kan Ik Notitiesjablonen Maken en Gebruiken in Evernote?

Hier is een stapsgewijze handleiding om notitiesjablonen te maken en te gebruiken in Evernote:

Stap 1: Maak een Nieuwe Notitie

Begin met het maken van een nieuwe notitie in Evernote, maar in plaats van de notitie volledig in te vullen, laat je enkele delen open die je later wilt aanpassen, zoals datums, namen of specifieke details.

Stap 2: Ontwerp de Notitie als Sjabloon

Ontwerp de notitie zoals je wilt dat je sjabloon eruitziet. Dit kan een titel, koppen, opsommingstekens, lijsten of andere opmaak bevatten. Voeg ook eventuele standaardtekst toe die altijd in de notitie moet staan.

Stap 3: Opslaan als Sjabloon

Nadat je de notitie hebt ontworpen, sla je deze op als sjabloon. Klik op “Bestand” (of “Notitie” afhankelijk van je apparaat), selecteer “Sjablonen” en kies “Opslaan als sjabloon.” Geef je sjabloon een duidelijke en beschrijvende naam.

Stap 4: Gebruik de Sjabloon

Om een nieuwe notitie te maken met behulp van je sjabloon, ga je naar de sjablonenbibliotheek, selecteer je de gewenste sjabloon en vul je de ontbrekende details in. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je notities consistent zijn.

Geavanceerde Notitiesjablonen in Evernote

Als je meer geavanceerde notitiesjablonen wilt maken, kun je overwegen om met tabellen, aangepaste tags of automatiseringstools zoals Evernote’s Web Clipper of IFTTT (If This Then That) te werken. Hier zijn enkele geavanceerde ideeën:

  • Projectplanning: Maak een sjabloon voor projectplanning met secties voor doelen, takenlijsten en deadlines.
  • Onderzoeksdagboek: Maak een sjabloon voor het bijhouden van onderzoek, inclusief secties voor bronnen, samenvattingen en citaten.
  • Klantinformatie: Maak een sjabloon voor het bijhouden van klantinformatie, inclusief contactgegevens, projectdetails en notities van gesprekken.

Zijn er kant en klare sjablonen voor Evernote?

Ja, er zijn verschillende bronnen waar je kant-en-klare notitiesjablonen kunt vinden voor gebruik in Evernote. Hier zijn enkele opties:

  1. Evernote-sjablonengalerij: Evernote biedt een officiële sjablonengalerij waar je diverse sjablonen kunt vinden voor verschillende doeleinden. Je kunt deze sjablonen rechtstreeks vanuit Evernote importeren. Ga naar de Evernote-app, klik op “Sjablonen” in het zijmenu en bekijk de beschikbare sjablonen. Een voorproefje kan je ook vinden op deze pagina.
  2. Evernote Community: De Evernote Community is een geweldige plek om sjablonen te delen en te vinden die zijn gemaakt door andere gebruikers. Bezoek het Evernote Community Forum en zoek naar “sjablonen” om te zien wat er beschikbaar is.
  3. Notitiesjablonen op Etsy: Op Etsy kun je notitiesjablonen vinden die zijn gemaakt door onafhankelijke ontwerpers. Deze sjablonen zijn vaak visueel aantrekkelijk en specifiek afgestemd op bepaalde behoeften, zoals dagplanners, reisnotities, en meer.
  4. Online sjablonenwebsites: Er zijn websites die notitiesjablonen aanbieden die compatibel zijn met Evernote, hoewel je soms wat handmatig werk moet doen om ze in Evernote te importeren. Daarnaast zijn er ook heel wat blogs geschreven met een overzicht van de meest handige Evernote Template’s zoals dit template overzicht van developgoodhabits.

Om een sjabloon te gebruiken, download je deze (of kopieer je de inhoud) en importeer je deze in Evernote. Afhankelijk van de bron en het formaat van het sjabloon, kan het importeren enige aanpassing vereisen om aan je behoeften te voldoen. Met kant-en-klare sjablonen kun je snel aan de slag gaan met gestructureerde notities in Evernote.

Conclusie

Notitiesjablonen zijn een handige functie in Evernote waarmee je gestructureerde en herbruikbare notities kunt maken voor diverse toepassingen. Door sjablonen te maken en te gebruiken, kun je niet alleen tijd besparen, maar ook de consistentie en organisatie van je notities verbeteren. Experimenteer met verschillende sjablonen om te ontdekken hoe ze je Evernote-gebruik kunnen optimaliseren en je productiviteit kunnen verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *