Notities Importeren in Evernote: Een Uitgebreide Handleiding

Evernote is een krachtige notitie-app die je helpt bij het organiseren en beheren van informatie. Als je notities hebt opgeslagen in andere apps of diensten en je wilt ze centraliseren in Evernote, ben je hier aan het juiste adres. In dit uitgebreide artikel leer je hoe je notities kunt importeren vanuit andere apps of diensten naar Evernote en hoe je je gegevens naadloos kunt migreren.

Waarom Notities Importeren in Evernote?

Het importeren van notities in Evernote heeft verschillende voordelen:

 • Centralisatie van Informatie: Hiermee kun je al je notities en informatie op één plek beheren, waardoor je een georganiseerde en consistente notitie-ervaring krijgt.
 • Voortzetting van Gebruiksgemak: Als je gewend bent aan Evernote, kun je blijven profiteren van de vertrouwde functies terwijl je je gegevens migreert.
 • Backup en Veiligheid: Het importeren van notities in Evernote biedt een extra beveiligingslaag en een back-up van je gegevens.

Hoe Kan Ik Notities Importeren in Evernote?

Evernote biedt verschillende manieren om notities vanuit andere bronnen te importeren. Hier zijn de stappen:

1. Handmatige Notitie-Import

Dit is handig als je notities hebt die je eenvoudig kunt kopiëren en plakken. Volg deze stappen:

 1. Open Evernote: Start de Evernote-app op je computer of mobiele apparaat en log in op je account.
 2. Maak een Nieuwe Notitie: Klik op “Nieuwe notitie” om een lege notitie te maken.
 3. Kopiëren en Plakken: Ga naar de originele notitie in de andere app of dienst, selecteer de inhoud, kopieer deze en plak deze in de nieuwe notitie in Evernote.
 4. Opslaan: Geef je nieuwe notitie in Evernote een naam en sla deze op in het gewenste notitieboek.

2. Importeren vanuit Bestand

Als je notities als bestanden hebt (bijvoorbeeld tekstbestanden of PDF’s), kun je ze importeren met de volgende stappen:

 1. Open Evernote: Start de Evernote-app op je computer of mobiele apparaat en log in op je account.
 2. Bestand Importeren: Klik op “Bestand” (Windows) of “Bestand” > “Importeren” (Mac). Blader naar het bestand dat je wilt importeren en selecteer het.
 3. Notitieboek Kiezen: Kies het notitieboek waarin je de geïmporteerde notities wilt opslaan.
 4. Importeren: Klik op “Importeren” om de notities naar Evernote te brengen.

3. Importeer vanuit Andere Apps of Diensten

Evernote heeft handige integraties waarmee je notities kunt importeren vanuit andere apps en diensten. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Evernote Web Clipper: Deze browserextensie maakt het eenvoudig om webpagina’s en artikelen vast te leggen en ze als notities naar Evernote te importeren.
 • E-mail naar Evernote: Elk Evernote-account heeft een uniek e-mailadres. Je kunt notities maken door e-mails naar dit adres te sturen.
 • IFTTT (If This Then That): Met IFTTT kun je automatische workflows maken die notities van andere apps naar Evernote sturen.
 • Zapier: Zapier biedt integraties waarmee je gegevens kunt overbrengen van honderden andere apps naar Evernote.

Conclusie

Het importeren van notities in Evernote is een handige manier om je informatie te centraliseren en je notitiebeheer te stroomlijnen. Of je nu notities handmatig kopieert en plakt, bestanden importeert of gebruikmaakt van integraties, Evernote biedt verschillende mogelijkheden om je gegevens naar zijn platform te verplaatsen. Door deze stappen te volgen, kun je snel aan de slag met het beheren van al je notities en informatie in Evernote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *