Optimaliseer je Productiviteit: Handige Evernote Integraties

Evernote is al lang een favoriete keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige en flexibele notitie-app. Wat het nog krachtiger maakt, is de mogelijkheid om Evernote te integreren met andere apps en tools, waardoor je workflow geoptimaliseerd wordt en je productiviteit verhoogd wordt. In dit artikel gaan we dieper in op de handige Evernote-integraties met andere apps en tools, en hoe ze je kunnen helpen om meer te doen met je notities.

Waarom Integreren met Evernote?

Waarom zou je Evernote integreren met andere apps? Het antwoord is eenvoudig: het maximaliseert de bruikbaarheid van Evernote en stelt je in staat om naadloos informatie te verzamelen, te organiseren en te delen tussen verschillende platforms en tools. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen om te integreren:

 1. Centraliseer je informatie: Door informatie van andere apps naar Evernote te brengen, creëer je een centrale hub voor al je belangrijke gegevens en notities.
 2. Automatiseer taken: Integraties kunnen automatisering mogelijk maken, zoals het automatisch aanmaken van notities of het organiseren van informatie.
 3. Verrijk je notities: Met integraties kun je multimedia-elementen toevoegen aan je notities, zoals links, bestanden, en zelfs gesproken notities.
 4. Verbeter de samenwerking: Integraties kunnen het gemakkelijker maken om notities en informatie te delen met anderen, zoals teamleden of collega’s.

Handige Evernote Integraties

 1. Zapier:
  • Wat het doet: Zapier stelt je in staat om Evernote te koppelen aan meer dan 3.000 andere apps en automatische workflows (Zaps) te creëren.
  • Voorbeeld: Je kunt een Zap maken die automatisch e-mails met belangrijke informatie omzet in Evernote-notities, wat handig is om je e-mailinformatie te organiseren.
 2. Google Drive:
  • Wat het doet: Met Google Drive-integratie kun je Google Drive-documenten rechtstreeks aan je Evernote-notities koppelen.
  • Voorbeeld: Als je een projectbeheerder bent, kun je spreadsheets en documenten van Google Drive koppelen aan je projectnotities in Evernote voor eenvoudige toegang.
 3. Slack:
  • Wat het doet: De Evernote-Slack-integratie maakt het mogelijk om notities rechtstreeks te delen in Slack-kanalen of privéberichten.
  • Voorbeeld: Stel dat je een marketingteam hebt; je kunt relevante notities in Evernote delen met het team in Slack voor realtime samenwerking.
 4. Skitch:
  • Wat het doet: Skitch is een Evernote-app waarmee je eenvoudig annotaties, markeringen en notities aan afbeeldingen kunt toevoegen.
  • Voorbeeld: Gebruik Skitch om opmerkingen en feedback op afbeeldingen te geven tijdens een ontwerpsamenwerking.
 5. Trello:
  • Wat het doet: Door Evernote te integreren met Trello, kun je notities snel omzetten in Trello-kaarten.
  • Voorbeeld: Wanneer je een nieuwe projectnotitie in Evernote hebt gemaakt, kun je deze snel omzetten in een Trello-kaart voor projectbeheer.

Conclusie

Evernote-integraties met andere apps en tools kunnen je helpen om efficiënter te werken, informatie centraler te beheren en samen te werken met anderen. Of je nu een individuele gebruiker bent die zijn productiviteit wil verhogen of een team dat informatie wil delen en organiseren, er is waarschijnlijk een integratie die aan je behoeften voldoet. Verken de beschikbare integraties en ontdek hoe ze je workflow kunnen optimaliseren, zodat je het maximale uit Evernote kunt halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *